Naša priča

Superior d.o.o. je porodična firma. Ne samo zato što se od osnivanja 1993. dr Ivu Đinoviću, osnivaču, prvo pridružio stariji sin Nebojša a zatim i mlađi Goran, već zato što u Superioru rade i mnogi bračni parovi – svi ga oni svojim angažmanom čine superiornim.
Prvu deceniju Superior je obeležio selekcijom povrća, sferom u kojoj je Profesor (kako ovde svi zovu dr Iva) proveo profesionalni period i pre osnivanja firme, da bi od 2009. asortiman proširio i na voćne sadnice, a 2016. predstavio borovnicu.

2019. i 2020. Superior je počeo da plasira proizvode na tržište kroz svoja tri podbrenda: Superior Professional seeds, Superior Garden i Superior Berry, što ga pored drugih brojnih novina koje je do sad uvodio, takođe čini jedinstvenom poljoprivrednom firmom u Srbiji i regionu.

Priča o Superior Berry počinje 2000-ih kada je svoj hobi, selekciju voća, dr Ivo krenuo da podiže na viši nivo. Prva je do tog vrha stigla aronija 2009. masovno proizvedena u laboratoriji za kulturu tkiva (do danas jedinoj laboratoriji tog tipa u jugoistočnoj Evropi). Njen šef, biolog Nenad Nikolić sa svojom ekipom od tada neprestano umnožava sadnice čime Superior dobrim delom doprinosi razvoju i ekspanziji voćarstva u Srbiji. Tako su se i stvorile mogućnosti za dalje istraživanje i kloniranje sadnica In Vitro tehnologijom što je posle kratkog vremena u ponudu uvelo, pored ostalog, i sadnice visokožbunaste borovnice, u ovom trenutku najpopularnije bobičaste voćke u Evropi.

Superior seedling company

Superior seed company

Superior seedling company

Superior seed company